Search Members Help

» Welcome Guest
[ Log In :: Register ]

Mini-ITX Boards Sale, Fanless BareBones Mini-ITX, Bootable 1G DSL USBs, 533MHz Fanless PC <-- SALE $200 each!
Get The Official Damn Small Linux Book. DSL Market , Great VPS hosting provided by Tektonic

[ Track this topic :: Email this topic :: Print this topic ]

reply to topic new topic new poll
Topic: Problems with Old Laptop and PCMCIA WLAN< Next Oldest | Next Newest >
sphere Offline

Group: Members
Posts: 1
Joined: Mar. 2007
Posted: Mar. 08 2007,21:46 QUOTE


first I want to say that I like DSL very much, especially for use with old Hardware :)

(I cannot copy&paste because of no network so there could be some errors with my "pasting" of commands ;))

I have the problem that when I enter my Wlan PCMCIA-Card into the slot I get first a high and then a low beep.

cat /var/log/messages:
Code Sample

cardmgr: socket 0: Intersil PRISM2 11Mbps Wireless Adapter
cardmgr: executing: ‘modprobe hermes’
cardmgr: executing: ‘modprobe  orinoco’
cardmgr: executing: ‘modprobe orinoco_cs’
cardmgr: get dev info on socket 0 failed: Resource temporarily unavailable

I read on some forums that I have to change the interrupt settings in the Bios (Phoenix Bios), I disabled all devices like serial-, parallel-connector and soundcard.
For the PCMCIA there are only 3 settings available: “PCI” “Legacy/Notebook” and “Legacy/QuickPort+”, with 2 of them there is no PCMCIA in dsl available, so I use “Legacy/Notebook”.

I also tried with the cheat codes "noapic apm=off acpi=off noacpi" but still the same...

I tried it with all of the available wireless modules, including ndiswrapper with the XP driver from levelone and with RTL8180, too (I read on one forum that my card is wrong identified to a Orinoco Card and I have to use RTL8180). Ndiswrapper with 8180 says: “driver installed”. With the orig. levelone driver i get "

But still “Resource temporarily unavailable” :(

Is it a driver Problem for the Wireless-Card or is it a generally PCMCIA Problem?

Now to my Hardware:
Siemens Nixdorf Mobile 300 laptop.
Pentium I 133Mhz
40MB Ram

11Mbps Wireless
PCMCIA Adapter
(in windows98 the card works with all of the 3 Bios Settings)
Code Sample

0000:00:13.0 PCMCIA bridge: Cirrus Logic CL 6729 (rev ee)

cardctl info:
product info "Digital Data Communications", "WPC-0100", Version 00.00", ""
manfid: 0x0156, 0x0002
function: 6 (network)

Module Used b<w
nls_iso8859-1 1 (autoclean)
orinoco_cs 0
orinoco 0
hermes 0
soundcore 0
apm 1
ext3 0
jbd 0
mousedev 0
hid 0
input 0
usbcore 0
cloop 0
serial 0
ds 4 [orinoco_cs]
i82365 2
pcmcia_core 0 [orinoco_cs i82365]
ide-cd 0
ide-scsi 1
rtc 0 (autoclean)

(I read the faq, wiki and used the search function ;))

Thank you for reading :)
Please help me

Back to top
Profile PM 
0 replies since Mar. 08 2007,21:46 < Next Oldest | Next Newest >

[ Track this topic :: Email this topic :: Print this topic ]

reply to topic new topic new poll
Quick Reply: Problems with Old Laptop and PCMCIA WLAN

Do you wish to enable your signature for this post?
Do you wish to enable emoticons for this post?
Track this topic
View All Emoticons
View iB Code