Search Members Help

Ľ Welcome Guest
[ Log In :: Register ]

Mini-ITX Boards Sale, Fanless BareBones Mini-ITX, Bootable 1G DSL USBs, 533MHz Fanless PC <-- SALE $200 each!
Get The Official Damn Small Linux Book. DSL Market , Great VPS hosting provided by Tektonic
Pages: (3) </ [1] 2 3 >/

[ Track this topic :: Email this topic :: Print this topic ]

reply to topic new topic new poll
Topic: Running DSL on Windows without a trace, Can DSL be invisible to Windows/Network< Next Oldest | Next Newest >
ssalman Offline





Group: Members
Posts: 20
Joined: Aug. 2005
Posted: Aug. 16 2005,15:19 QUOTE

Iím a Linux newbie, and I was looking for a small linux distro that I could run on a Windows PC without leaving a trace, as I want to use it on my work machine when I have time to spare at work :cool:. My company monitors our machines and the applications installed on them, OS installed and itís version, and a whole lot of other things :angry:.

DSL was a godsend, it has everything I wanted, I could run it without installing anything on my PC, and it does not show anywhere on my Windows system, but for my use it was a little too smart! It auto detected my network settings and got connected to my companyís network (a big oops!). I want to be completely invisible to my company when running DSL, nothing more than running a command line in a Command Prompt window. So I have 4 questions:

1- Is there a way to disable networking hardware detecting at boot in DSL so there is no network detecting to start with?
2- What other things do I need to watch for to be completely hidden?
3- Is there a way to start DSL in text mode (runlevel 2 or 3, Iím not sure)?
4- Is there other linux images that I can download to use with DSL?

I want to use DSL to learn the basics of Linux, and experiment with its commands, but without touching the windows system.

Please forgive my questions if they seam to be too basic, Iím a newbie after all :)

Thanks!
Back to top
Profile PM 
outanet Offline





Group: Awaiting Authorisation
Posts: 22
Joined: Nov. 2004
Posted: Aug. 16 2005,17:44 QUOTE

I dont think you will be completly hidden.  a tcpdump will show packets going to your machine from anywhere on the subnet.  

a windows network is not too bright, it wont really recognise a dsl, all you have done is broadcast a dhcp request.  if you get caught it will be because someone sees your screen.

to start in text mode i think dsl 2 will boot to runlevel 2 ie root text.

Just a thought but your IT manager has a tough enough job as it is, try not to give him anymore headaches, if he finds you he will "focus" on you.


--------------
i remember using windows, ...... it was warm and sunny outside as i recall.
Back to top
Profile PM 
ssalman Offline





Group: Members
Posts: 20
Joined: Aug. 2005
Posted: Aug. 16 2005,18:13 QUOTE

Thanks outanet,

  Your post was very helpful, but I think you misunderstood part of my question, maybe I wasnít clear to begin with :) I want to cripple DSLís network detecting all together, I donít need the network on DSL, I just need the command line to experiment with.

  By using DSL without networking, Iím hoping that it will be completely separated from my windows system as well as the network, so I canít do any harm to my PC or the network. Is that possible?

  I honestly donít want to affect anybody; I just want to learn linux on my lunch break. I hope youíll understand :)
Back to top
Profile PM 
roberts Offline





Group: Members
Posts: 4983
Joined: Oct. 2003
Posted: Aug. 16 2005,18:21 QUOTE

At the boot prompt:   dsl 2 nodhcp
Back to top
Profile PM WEB 
ssalman Offline





Group: Members
Posts: 20
Joined: Aug. 2005
Posted: Aug. 16 2005,18:26 QUOTE

Well, I'm using the "dsl-windows.bat" file in windows to run the embedded version of DSL, without booting the PC. Is there a way to pass these options through QEMU?
Back to top
Profile PM 
10 replies since Aug. 16 2005,15:19 < Next Oldest | Next Newest >

[ Track this topic :: Email this topic :: Print this topic ]

Pages: (3) </ [1] 2 3 >/
reply to topic new topic new poll
Quick Reply: Running DSL on Windows without a trace

Do you wish to enable your signature for this post?
Do you wish to enable emoticons for this post?
Track this topic
View All Emoticons
View iB Code