Search Members Help

» Welcome Guest
[ Log In :: Register ]

Mini-ITX Boards Sale, Fanless BareBones Mini-ITX, Bootable 1G DSL USBs, 533MHz Fanless PC <-- SALE $200 each!
Get The Official Damn Small Linux Book. DSL Market , Great VPS hosting provided by Tektonic
Pages: (6) </ 1 2 3 4 5 [6] >/

[ Track this topic :: Email this topic :: Print this topic ]

reply to topic new topic new poll
Topic: No Sound, One More Time!, No Sound with ES1869 Card in laptop< Next Oldest | Next Newest >
cbagger01 Offline

Group: Members
Posts: 4264
Joined: Oct. 2003
Posted: July 02 2006,14:53 QUOTE

If a manual test works, you can then put that command into your /opt/ file and it will work automatically at bootup (assumes you use the DSL backup/restore process).
Back to top
Profile PM 
spmcg Offline

Group: Members
Posts: 12
Joined: July 2006
Posted: July 13 2006,14:45 QUOTE

I have a Compaq Armada 1520D and loaded DSL a couple of days ago.  Lucky me came right to this forum and found Piccolo's suggestion.  This command:

modprobe sb io=0x220 irq=4 dma=1 dma16=5 mpu_io=0x330

worked straight away for me!

Back to top
Profile PM 
Wirrkopf Offline

Group: Members
Posts: 4
Joined: April 2007
Posted: April 14 2007,10:19 QUOTE

"modprobe sb io=0x220 irq=5 dma=1 dma16=5 mpu_io=0x330 isapnp=no"

works for my old Compaq Armada 4160T (Pentium I 166 Mhz, 80 MB Ram)

But if i try to play MP3s i get only a bad Sound with interrupts. The CPU usage seems not over 60%. Is there a chane to get a better sound?

The notebook has no problems with MP3 playing in Windows NT 4.0...
Back to top
Profile PM 
altona93 Offline

Group: Members
Posts: 2
Joined: Nov. 2004
Posted: July 15 2007,20:42 QUOTE

after fighting with my acer note lite 370 (ES1688 soundchip) i finally found a solution to get the sound working!

and it was SO STUPID SIMPLE...

i just added "alsa=es1688" as a boot-parameter in GRUBs menu.list.

i am running DSL 3.4 RC1 - and this little command does the trick: sound, just as i want it!

so you might want to give this a try?
Back to top
Profile PM 
john.martzouco Offline

Group: Members
Posts: 253
Joined: Nov. 2007
Posted: Nov. 19 2007,03:55 QUOTE

Code Sample
modprobe sb io=0x220 irq=5 dma=1 dma16=5 mpu_io=0x388

Thanks Ted... this worked for me too!
Back to top
Profile PM 
29 replies since May 22 2006,22:00 < Next Oldest | Next Newest >

[ Track this topic :: Email this topic :: Print this topic ]

Pages: (6) </ 1 2 3 4 5 [6] >/
reply to topic new topic new poll
Quick Reply: No Sound, One More Time!

Do you wish to enable your signature for this post?
Do you wish to enable emoticons for this post?
Track this topic
View All Emoticons
View iB Code