Damn Small Linux (DSL) Forums
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
April 16, 2014, 08:01:33 PM

Login with username, password and session length
News
The new DSL forums are now open.
Stats
1231 Posts in 239 Topics by 245 Members
Latest Member: TheJoshMan2000
Search:     Advanced search
* Home Help Search Login Register
Get The Official Damn Small Linux Book. Great VPS hosting provided by Tektonic

  Show Posts
Pages: [1]
1  Damn Small Linux / Other Help Topics / Re: DSL from router PXE - laptop is hanging for half a minute from time to time on: August 10, 2013, 05:27:07 PM
I've done all the things you wrote about but it didn't solve my problem. I've spent a lot of time searching if my chipset is fully supported by DSL's kernel and I didn't find the aswer.
I've decided not to use DSL on this laptop.

Thanks for help.
2  Damn Small Linux / Other Help Topics / DSL from router PXE - laptop is hanging for half a minute from time to time on: July 12, 2013, 04:01:39 PM
Hello.

I have working PXE server on my OpenWRT router. My laptop is Pentium M 1.7, 1GB RAM (Centrino) and I can succesfuly run any other distibutions like SystemRescueCD, Parted  Magic and more... But I've got the problem with DSL.
I can use DSL on this laptop but when it ends booting, mouse cursor hangs for about half a minute. CPU fan is working fast and at the right top of screen i see CPU usage at 500% or even 700%. After half a minute everything is ok and I can work. This lag is coming back from time to time. TOP command can't help me to solve this problem (everythings is ok there). Another problem is when I try to use internet: internet is working only for a few seconds. I can load only one page. When I'm trying to load another page the lag from the beginning of my post is coming back. When I'm not trying to use the internet the lag is coming back seldom.
When internet is not working I write 'ifconfig' in console and there is no 'eth0' category. So I can run netcardconfig and reconect using dhcp and internet is working now for a few seconds again.

My config for DSL is:
label dsl                                                
menu label Dam^n Small Linux                             ??
  kernel dsl/linux24
  append ramdisk_size=100000 init=/etc/init lang=us vga=792 apm=power-off initrd=dsl/minirt24.gz BOOT_IMAGE=KNOPPIX
but I've tried everything : atapicd noideraid nosound noapic noacpi acpi=off noscsi noapm nopcmcia nofirewire noagp nomce noddc  - with the same result.

Can anyone help me? Where should I start to search the problem?

Sorry for my 'not perfect' English. I'm writing from Poland.
Pages: [1]
Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
Mercury design by Bloc