Search Members Help

» Welcome Guest
[ Log In :: Register ]

Mini-ITX Boards Sale, Fanless BareBones Mini-ITX, Bootable 1G DSL USBs, 533MHz Fanless PC <-- SALE $200 each!
Get The Official Damn Small Linux Book. DSL Market , Great VPS hosting provided by Tektonic

[ Track this topic :: Email this topic :: Print this topic ]

reply to topic new topic new poll
Topic: Grub not working after Frugal-Install, ..system hangs with blinking cursor< Next Oldest | Next Newest >
eeffoC Offline

Group: Members
Posts: 29
Joined: Jan. 2007
Posted: Jan. 16 2007,14:36 QUOTE


As I saw several threads in the last time (including my own) about problems with Grub after frugal install I want to post my solution here now.

The Installation of Frugal-GRUB using the Install-Script works fine but when trying to boot from the CF-Card / HD Drive the System hangs with message "Grub" and a blinking cursor.

How to solve:
- Boot up DSL From LiveCD or Pendrive again
- Mount your CF Card or Hard Drive where you did the Frugal Install and there
- Go to /boot/grub and edit "" so there will be only one entry left. For me it was
           (hd0) /dev/hdc
  You will have to modify it to your needs, ie when you installed to hda use "(hd0) /dev/hda"
- Now reinstall GRUB with the command
           grub-install /dev/hdc --root-directory=/mnt/hdc1
  Again you will have to modify the command to your needs...

If the Grub-Install-Script finishs without errors your frugal should boot correctly now...

Hope this thread might be of some help!

Back to top
Profile PM 
0 replies since Jan. 16 2007,14:36 < Next Oldest | Next Newest >

[ Track this topic :: Email this topic :: Print this topic ]

reply to topic new topic new poll
Quick Reply: Grub not working after Frugal-Install

Do you wish to enable your signature for this post?
Do you wish to enable emoticons for this post?
Track this topic
View All Emoticons
View iB Code