Search Members Help

» Welcome Guest
[ Log In :: Register ]

Mini-ITX Boards Sale, Fanless BareBones Mini-ITX, Bootable 1G DSL USBs, 533MHz Fanless PC <-- SALE $200 each!
Get The Official Damn Small Linux Book. DSL Market , Great VPS hosting provided by Tektonic
Pages: (5) </ 1 [2] 3 4 5 >/

[ Track this topic :: Email this topic :: Print this topic ]

reply to topic new topic new poll
Topic: lcd resolution, res too low< Next Oldest | Next Newest >
Rapidweather Offline

Group: Members
Posts: 375
Joined: Jan. 2004
Posted: Feb. 12 2004,05:25 QUOTE

On my Toshiba laptop I use:
boot: knoppix vga=789

Rapidweather Remaster of DSL:
Rapidweather Remaster of Knoppix Linux:
Back to top
Profile PM WEB 
dougvega Offline

Group: Members
Posts: 85
Joined: Sep. 2003
Posted: Feb. 13 2004,00:41 QUOTE

yes my laptop works great with windows , Knoppix and morphix but these distros are too big I like the fact that DSL is very small
Back to top
Profile PM 
Modrak Offline

Group: Members
Posts: 189
Joined: Dec. 2003
Posted: Feb. 16 2004,16:23 QUOTE

try everything...start at 640x480x4b to maximal res of your notebook...or try framebuffer server (the first one in the X config wizard...)
bleee WIZARD...that sound's like MakroShaft
Back to top
Profile PM 
PhrozenFear Offline

Group: Members
Posts: 127
Joined: Feb. 2004
Posted: Mar. 19 2004,11:28 QUOTE

Now, I just went and did a fancy HD install on this thing, and it works great in framebuffer mode.  However, the res on it is 1024x768, and this Thinkpad 380XD doesn't fit that - it only fits 800x600 - how do I set it up so that it boots into that fancy thing you were talkinga bout with those modes or whatever, so it boots into framebuffering of 800x600 ?

I tried with the xvesa with all combos of 800x600 and every depth from 4bit to 32bit and none of them worked - I got wierd coloured vertical lines across the screen that made it so you couldn't see anything.  Any suggestions ?


73, VE6MSP

I find your lack of penguin disturbing. -- Darth Tux
Back to top
TyphoonMentat Offline

Group: Members
Posts: 183
Joined: Oct. 2003
Posted: Mar. 19 2004,18:07 QUOTE

Boot with "knoppix fb800x600" or edit /etc/lilo.conf and add "fb800x600" to the append line. Then don't forget to rerun lilo.
Back to top
Profile PM 
23 replies since Feb. 06 2004,04:53 < Next Oldest | Next Newest >

[ Track this topic :: Email this topic :: Print this topic ]

Pages: (5) </ 1 [2] 3 4 5 >/
reply to topic new topic new poll
Quick Reply: lcd resolution

Do you wish to enable your signature for this post?
Do you wish to enable emoticons for this post?
Track this topic
View All Emoticons
View iB Code